Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: شن‌های روان در کانون‌های گرد و غبار حاشیه دریاچه ارومیه به طور تقریبی تثبیت شده و این امر نشان‌دهنده موفقیت در اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در این مناطق است.

به گزارش ايرنا، رحمان وهاب‌زاده روز سه‌شنبه گفت افزود: در سه سال گذشته و از زمانی که ماموریت مبارزه با کانون‌های گرد و غبار دریاچه ارومیه به اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی محول شده، با وجود محدودیت‌های مالی، دستاوردهای چشمگیری حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اضافه کرد: در ابتدای این طرح ملی در سه نقطه از حوضه دریاچه ارومیه، عملیات احیا و مبارزه با کانون‌های گرد و غبار از جمله شهرستان‌های ارومیه، میاندوآب و سلماس آغاز شد و به نتایج ارزشمندی رسید.

وی اظهار کرد: هنوز کارهای بسیاری برای حصر کامل کانون‌های گرد و غبار وجود دارد و تحقق این امر به تزریق اعتبار تکمیلی نیازمند است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی بیان کرد: با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه و وزش بادهای فصلی مداوم و ایجاد طوفان‌های نمک در منطقه، یکی از موثرترین راهکارهای جلوگیری از گرد و غبار، اجرای طرح تثبیت شن با اجرای بادشکن غیر زنده به صورت اصول شطرنجی است.‌

وهاب‌زاده گفت: در حال حاضر این طرح در منطقه جبل کندی ارومیه در مساحتی بالغ بر هفت کیلومترمربع به اجرا رسیده و برای جلوگیری از بلند شدن گرد و غبار بسیار موثر واقع شده است.

وی افزود: در سال‌های گذشته بی‌برنامگی در مدیریت حاشیه دریاچه ارومیه موجب شد تا بیش از 30 هزار هکتار از مناطق حاشیه‌ای این دریاچه در کانون بحرانی قرار گیرد.

وی با اشاره به این که ریزگردها در بیابانی شدن اطراف دریاچه ارومیه نقش اساسی داشته است، اضافه کرد: از سال 1393 با همکاری سازمان جنگل‌ها، عملیات بیولوژیک در سه کانون بحرانی شهرستان ارومیه آغاز شده است.

وی اظهار کرد: مناطق عملیاتی مقابله با ریزگردها در پنج شهرستان نقده، مهاباد، ارومیه، میاندوآب و سلماس و در 11 سایت واقع شده و برنامه‌های لازم عملیاتی در آنها به اجرا در آمده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی بیان کرد: علاوه بر این در سه هزار و 200 هکتار از اراضی حاشیه‌ای دریاچه ارومیه در سه شهرستان ارومیه، سلماس و میاندوآب عملیات احیا و قرق اجرا شده است.

عملیات‌های مقابله با کانون‌های تولید گرد و غبار حاصل از خشکی دریاچه ارومیه شامل فعالیت‌های بیومکانیکی، بیولوژیکی، ترسیب کربن، مقابله با بیابان‌زایی و احداث ایستگاه کمّی‌سازی میزان فرسایش بادی و تولید گرد و غبار بوده و از سال 1392 در آذربایجان غربی کلید خورده است.

در این راستا کانون‌های بحرانی جلوگیری از تولید ریزگرد در سه شهرستان ارومیه، میاندوآب و سلماس شناسایی شده و عملیات احیا، بوته‌کاری، قرق، پیتیک، فارو، ایجاد هلالی‌های آبگیر و نهال‌کاری در این کانون‌ها به اجرا در آمده است.

بوته‌کاری در 940 هکتار از زیرحوضه دریاچه ارومیه، نهال‌کاری در 127 هکتار در مناطق حاشیه‌ای این دریاچه، اجرای عملیات قرق در سه هزار و 410 هکتار از حوزه دریاچه ارومیه و توزیع 284 تن جو علوفه‌ای در مراتع تحت قرق از جمله فعالیت‌های انجام شده در این بخش است.

تراز فعلی دریاچه ارومیه با کم‌ترین تراز ثبت شده برای آن تنها 24 سانتی‌متر فاصله دارد و در صورت ادامه روند کنونی شاهد ثبت رکوردی جدید برای نگین آبی آذربایجان خواهیم بود.

دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بین‌المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.

بر اساس نظر کارشناسان، خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته، دمای هوا را تغییر داده و به وزش بادهای نمکی منجر شده است.

در همین زمینه: وضعیت دریاچه ارومیه نگران‌کننده است هزینه یک هزار و ۸۸۰ میلیارد ریالی برای احیای دریاچه ارومیه تراز دریاچه ارومیه ۲۰ سانتی‌متر از برنامه‌ریزی عقب افتاد ارومیه فقط ۱۰ درصد آب دارد خشکی دریاچه ارومیه، جان ۱۴ میلیون نفر را تهدید می‌کند مطالعه برای افزایش بهره‌وری آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با همکاری ژاپن

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۶۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برای شروع روز باید به غذاهایی که می‌خورید اهمیت بدهید. بهتر است روز خود را با کربوهیدرات شروع نکنید، بلکه با چربی‌های خوب یا پروتئین جایگزین کنید که قند را تثبیت می‌کند و خلق و خوی بهتری به شما می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خوردن یک صبحانه بد مانند نخوردن آن مضر است

در ادامه شش غذا که توصیه می‌شود برای تثبیت سطح قند خون با معده خالی بخورید آورده می‌شود.

جو کامل

مصرف جو کامل برای کنترل قند خون مفید است زیرا حاوی مقدار زیادی بتا گلوکان است. این فیبر محلول یک ژل چسبناک تشکیل می دهد که تخلیه معده و جذب گلوکز در خون را به تاخیر می اندازد. غذاهایی مانند جو با شاخص گلیسمی پایین برای حفظ سطح قند خون ثابت ترجیح داده می شوند.

جو

جو به دلیل داشتن بتا گلوکان در تثبیت قند خون موثر است. این فیبر حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش می دهد.

حبوبات

غذاهایی مانند عدس و لوبیا سیاه سرشار از فیبر و پروتئین هستند که هر دو برای کاهش سرعت جذب گلوکز و جلوگیری از افزایش سریع قند خون بسیار مهم هستند.

آجیل

بادام، گردو و سایر آجیل ها ترکیب خوبی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر هستند. این اجزا با هم کار می کنند تا هضم را کند کرده و سطح قند خون را تثبیت کنند.

سبزیجات

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ دارای کربوهیدرات کم و فیبر بالایی هستند که به تعدیل سطح قند خون کمک می کند.

سبزیجات غیرنشاسته‌ای

هویج، کلم بروکلی و سایر سبزیجات غیر نشاسته ای مواد مغذی ضروری را بدون بار قند قابل توجهی فراهم می کنند و برای مدیریت قند خون ایده آل هستند.

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ دارای کربوهیدرات کم و فیبر بالایی هستند که به تعدیل سطح قند خون کمک می کند.

ملاحظات و خطرات بالقوه

بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که هرگونه تغییر رژیم غذایی برای نیازها و شرایط خاص سلامتی شما مناسب است. برخی عوامل دیگر که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

حساسیت دستگاه گوارش: افرادی که تازه به رژیم های غذایی پر فیبر می پردازند ممکن است دچار نفخ یا گاز معده شوند. توصیه می شود مصرف فیبر را به تدریج افزایش دهید تا سیستم گوارشی تنظیم شود.

شرایط موجود: افراد مبتلا به دیابت باید هنگام امتحان غذاهای جدید سطح قند خون خود را کنترل کنند. در حالی که غذاهای ذکر شده به طور کلی برای کنترل قند خون مفید هستند، واکنش های فردی می تواند متفاوت باشد.

آلرژی‌ها و تداخلات: آجیل آلرژن های رایجی هستند و برخی از افراد ممکن است نیاز به اجتناب از آنها داشته باشند. علاوه بر این، غذاهای غنی از فیبر می توانند در جذب برخی داروها اختلال ایجاد کنند، بنابراین زمان مصرف دارو و وعده غذایی ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشد.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1229685 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید